Recept: Bulgur lentestijl

Recept bulgur Yoga Campus ArnhemHatha Yoga-docent Leo Jansen houdt ook van verantwoord en lekker eten. Graag deelt hij een recept voor een heerlijk lentegerecht. Zoet, eenvoudig en heel smakelijk. De oranje kleur straalt je tegemoet. Zeker ook lekker als je het niet zo op granen hebt.

Bulgur is gebroken tarwe (eerst wordt het gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens gemalen) en is licht verteerbaar. Het wordt veel gebruikt in de Arabische wereld, maar ook wel in India. Bulgur is een goede eiwitbron en heeft nauwelijks vet, een prima vervanger voor rijst. Daarnaast is het een uitstekende bron voor vezels, mineralen, magnesium, fosfor en vitamine B1. In plaats van de bieslook kun je ook bosui of heel fijn gesneden prei gebruiken. Als je dit gerecht nog aantrekkelijker (en zoeter) wil maken kun je er nog een handje rozijnen door doen.

Recept voor 4 personen:

Dit heb je nodig:

– 1½ kop bulgur
– 3 koppen wortelsap
– 2 uien
– 2 soeplepels fijngesneden bieslook
– zout

Zo maak je het:

  • Spoel de bulgur in een vergiet kort af;
  • Breng de bulgur met het wortelsap in een pan aan de kook;
  • Snijd intussen de uien fijn en voeg die toe;
  • Als het gerecht kookt een snufje zout toevoegen en 10 – 15 min met een afgesloten deksel op laag vuur doorkoken;
  • De bulgur moet zacht romig, een beetje nootachtig proeven, dan is het gaar;
  • Vlak voor het opdienen de bieslook toevoegen.

Als je een iets ‘rijker’ gerecht wil, kan je de bulgur voordat je het aan de kook brengt met de wortelsap even aanbakken met een beetje olijfolie. Eet smakelijk!

Wil je Hatha yoga volgen? Dat kan bij Yoga Campus Arnhem in het Spijkerkwartier in Arnhem-Noord. De lessen van Leo vind je op het rooster.