Extra Yin yoga op de dinsdagavond

 

Yin yoga Arnhem NoordVanaf 2 mei start docent Ingrid Loman met een extra les Yin yoga op de dinsdagavond van 19:00 – 20:15 uur. Yin yoga wint aan populariteit en dat is niet voor niks. Naast ons vaak zo drukke leven, hebben we behoefte aan rust en ontspanning. In een Yin-houding kom je tot rust en gebeurt er tegelijk een heleboel in het lichaam.

Ingrid: “Yin yoga maakt heel veel ruimte in je lichaam en zorgt ervoor dat het soepeler wordt. Door langere tijd in eenzelfde houding te verblijven breng je het bindweefsel op rek. Bindweefsel is yin, wat betekent dat het rust en tijd nodig heeft om te kunnen veranderen. De verandering bestaat eruit dat er meer water in je bindweefsel komt, waardoor niet alleen je gewrichten soepeler zullen gaan bewegen, maar je je ook vitaler gaat voelen. In de houding, die ongeveer 4 minuten aangehouden wordt, zul je steeds meer kunnen ontspannen en meer rust gaan ervaren.”

“Door Yin yoga kun je slijtage van het bindweefsel voorkomen. Het werkt goed tegen een hernia, doordat de balans in de tussenwervelschijven hersteld wordt. Ook klachten in het S/I-gewricht kunnen worden verminderd, doordat je ruimte gaat maken op deze plek. Meer water in het lichaam zorgt voor een snellere en meer efficiënte doorstroom van informatie die je lichaam nodig heeft om te herstellen. Hoe minder jij doet, hoe sneller je lichaam herstelt.”

“Naast deze fysieke voordelen heeft Yin yoga ook een meditatief karakter. Je zit langere tijd in één houding, waardoor je alle tijd hebt om je adem, je gedachten, je lichaam te observeren. En net als in meditatie kan dat heel veel rust opleveren, maar ook confronterend werken. Daarmee leren omgaan maakt deze vorm echt yoga.”

Aanmelden voor een gratis proefles doe je hier. Bekijk ook het rooster voor de andere Yin-lessen.