[Recept] Warme herfstzon

Het wordt al weer iets kouder buiten, hier en daar gaat zelfs de verwarming al weer even aan. Gelukkig komt ook de zon in de herfst nog vaak genoeg te voorschijn om ons te verwarmen. Daar past een heerlijk gezond warm drankje enorm goed bij; een drankje dat een knipoog geeft naar het zonnetje oftewel de Warme Herfstzon.

Hieronder vind je het recept van de warme herfstzon, gemaakt door Maud. Zij schrijft over gezonde voeding op haar blog, doet mee aan de lessen bij Yoga Campus Arnhem en heeft speciaal voor jou dit heerlijke receptje bedacht.

 

Ingrediënten:
250 ml amandelmelk
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel geraspte verse gember
2 kaneelstokjes of 1/2 theelepel kaneel
1 theelepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Snufje zwarte peper

Bereiding
Verwarm de amandelmelk samen met de kurkuma, gember, honing of ahornsiroop (optioneel), kaneel of kaneelstokjes en zwarte peper in een steelpannetje. Zodra het begint te koken, zet je het vuur lager en laat je het geheel enkele minuten op laag vuur trekken.
Neem het pannetje van het vuur en haal het door een zeef. Giet de Warme Herfstzon in je favoriete mok.

Waarom zo gezond?
De kurkuma in het recept werkt ontstekingsremmend en verbetert het immuunsysteem. Daarbij wordt kurkuma beter in het lichaam opgenomen met de toevoeging van zwarte peper.
Kaneel heeft net als kurkuma een ontstekingsremmende werking. Kaneel staat in de top 3 van kruiden met de meeste antioxidanten. Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen. Teveel vrije radicalen in het lichaam zorgen voor een onbalans in het lichaam, wat kan maken dat je ziek wordt.
Gember heeft een kalmerend effect op maag en darmen en heeft net als kurkuma en kaneel een ontstekende werking. Daarnaast werkt gember verwarmend. Heerlijk dus als het weer wat kouder wordt.

Meer recepten van Maud vind je op haar blog: veganhavermaud.nl
En neem dan ook gelijk even een kijkje op haar Instagram: veganhavermaud