Nikkie Kemp

Nikkie

Kundalini Yoga wordt de yoga van bewustzijn genoemd. Wij gebruiken dynamische beweging, mantra’s, ademhaling, yogahoudingen(asana’s) en meditatie om onze energie te activeren. De lessen worden ingeleid met het delen van een thema en wijsheden die relevant en ondersteunend zijn in het dagelijks leven. Dan volgt een yogaset(kriya), diepe ontspanning en een meditatie. In alle lessen die ik geef wordt een element van live muziek toegevoegd.

Ik geef deze les om een plek te creëren voor jou ontwikkeling. Een veilige plek waar je tools aangeboden krijgt om blokkades op te heffen, je mind te verstillen, kracht en discipline te ontwikkelen, je relatie tot jezelf en anderen en te verbeteren en jou spiritualiteit te ontdekken. Na de les wordt er in de keuken kruidenthee geschonken en is er ruimte het delen van ervaringen met elkaar.

7 jaar geleden begon ik met yoga. Een sterke behoefte om te leren dealen met de stress en druk die ik ervoer tijdens mijn studie op het conservatorium, riep me. Ik had geen idee waar ik aan begon. Waar het me intussen al heeft gebracht is inderdaad minder stress, maar nog zo veel meer dan dat. Het is voor mij een prachtige, intense, helende reis die volgens mij pas net begint. Ik ben dankbaar een deel van deze reis te mogen maken met jullie. Alles wat je verder van en over mij wil weten, nodig ik je van harte uit om naar te vragen. Ik sta open voor je vragen en beantwoord ze met plezier.

Nikkie is naast yogadocent professioneel zangeres. In 2016 studeerde ze af op het conservatorium van Artez: Hoofdvak zang Jazz&Pop. Haar scriptie schreef ze over de invloed van muziek op het brein. Sindsdien werkt ze met verschillende producers samen, organiseert ze mantra cirkels en is ze o.a. koordirigente.