Mirte

Mirte 

Mirte met zwangerschapsverlof

De afgelopen maanden heb ik met veel plezier en een steeds dikker wordende buik mijn Kundalini Yogalessen op donderdagavond gegeven. Ondanks dat ik amper nog oefeningen zelf voor kon doen is mijn groepje en vol voor gegaan en was de energie in de les prachtig! Maar nu is het tijd om mijn cocon in te gaan en mijn wereld tijdelijk kleiner te maken. Vanaf 1 oktober komt Susanne mij vervangen en daar ben ik ontzettend blij mee, wat een krachtig en tegelijk zacht mens! Ik weet zeker dat jullie in goede handen zijn 🙂

Voor mensen die bij mij nog lessen hebben staan; jullie lessen gaan automatisch naar Susanne, tenzij je mij een berichtje stuurt dat je dat niet wilt. Ben je benieuwd naar Kundalini Yoga en wil je een keer meedoen met de yogales van Susanne op donderdag? Dan kun je vanaf nu rechtstreeks contact met haar opnemen via een mailtje naar susanne@naturewize.nl.

Susanne stelt zich voor

Kundalini Yoga, de ‘Yoga van Bewustzijn’, kwam na ruim 20 jaar Hatha yoga te hebben beoefend in 2015 in mijn leven. Op een moment dat ik erg ver van mijzelf verwijderd was. Het bracht me direct in contact met mijzelf, en van ‘buiten’ naar ‘binnen’. Mijn enthousiaste natuur bracht en brede ervaring bracht me een afwisselende loopbaan, waarin ik onder andere werkte als projectmanager, (loopbaan)coach en docent. In 2020 deed ik de Kundalini Yoga Teacher Training en vrij snel ontdekte ik dat ik deze volledige en veelzijdige vorm van Yoga graag wil overdragen.

Nog elke dag ben ik  verrast over de transformerende kracht van deze yogavorm, op zowel fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Naast fysieke oefeningen (kriya’s) en krachtige ademhalingsoefeningen (pranayama’s) zingen we mantra’s (helende klanken) en mediteren we. Kundalini Yoga werkt direct in op je zenuwstelsel en klieren; het heft blokkades op, het brengt je lichaam in balans, geeft rust en activeert je levensenergie. Onder de naam Naturewize Yoga ben ik te vinden op social media en zal ik vanaf oktober naast de vervanging van Mirte’s les op de donderdagavond ook op dinsdagavond en zaterdagochtend lesgeven bij Room4Yoga in Velp.

 

 

——-

Mirte

Door mijn les wil ik mensen een rustpunt in de week bieden, ze door beweging en bezinning dichter bij zichzelf laten komen en een geestelijke en lichamelijke boost geven. De lessen worden gegeven in kleine groepen, met een veilig klimaat, persoonlijke aandacht en genoeg ruimte om thuis te komen bij jezelf. 

Nu met tijdelijke kennismakingsaanbieding: 3 lessen voor 15 euro! Schrijf je meteen in!

Vijf jaar geleden kwam ik tijdens een moeilijke periode per (on)geluk in aanraking met Kundalini Yoga. Dit veranderde mijn leven. Het consistent, iedere dag doen van yoga en meditatie hebben me veel liefde, bezinning, discipline en innerlijke kracht gegeven. Het bracht me dichter bij mezelf en in contact met mijn ziel.

De transformerende kracht van deze yogavorm deel ik nu met passie met de mensen in mijn lessen en yoga specials op de Yoga Campus in Arnhem. Ik ben KRI (wereldwijd) gecertificeerd en heb de KY-opleiding gevolgd bij Gurumarka Khalsa.

Naast Kundalini Yoga geef ik ook met veel plezier geschiedenislessen op een middelbare school. Ik hou van lezen, natuur en van mijn lieve vriend Thijs.

Wil je meer informatie, neem dan eens een kijkje op mijn website of lees mijn blog.

De lessen op de Yoga Campus zijn iedere donderdagavond van 20:30  tot 21:45 uur. Draag gemakkelijk zittende kleding. Er zijn matjes, dekentjes en meditatiekussens aanwezig. Het is fijn om een flesje water bij de hand te hebben tijdens de les. Na de les is er voor wie zin heeft Yogi Tea en tijd om wat na te praten of vragen te stellen. Voor vragen of inschrijvingen kun je via deze website een berichtje achterlaten, mij mailen op mirtevos@gmail.com of appen op 0640249276.

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een dynamische, afwisselende en diepe vorm van yoga die je helpt omgaan met de uitdagingen van deze tijd zoals stress, een overvloed aan prikkels en malende gedachten.

Door de combinatie van fysieke oefeningen, meditaties, ademhalingsoefeningen, ontspanning en mantra vergroot je al snel je fitheid, bewustzijn en intuïtie.

Energetische, fysieke en emotionele blokkades worden opgeheven zodat je energie weer vrij kan stromen en je dieper kunt ontspannen, met het gevoel dat je thuiskomt en kunt zakken in je eigen lichaam.

Deze yoga werkt direct op je zenuw- en hormoonstelsel, brengt je in balans en geeft rust, energie en blijdschap. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met yoga, je voelt de werking direct.

Voor wie is deze yogavorm geschikt?
Omdat iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo werkt is deze yogavorm geschikt voor mensen van alle leeftijden en alle lichaamstypes. Je hoeft niet flexibel te zijn.

Yoga geeft inspanning voor je lichaam en ontspanning voor je geest, het kan daarom ondersteunend werken bij o.a. de volgende uitdagingen:

– Stress en burn-out klachten
– Faalangst en perfectionisme
– Omgaan met hoog sensitiviteit
– Gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen
– Neiging tot over-analyseren
– Neerslachtigheid
– Fysieke ongemakken zoals (chronische) rugpijn