Marijke Hulstein

Marijke HulsteinMarijke

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd en staat voor de levensenergie die in ieder van ons aanwezig is.

Deze unieke en eeuwenoude yogastijl maakt gebruik van krachtige, transformerende technieken die lichaam, geest en levensenergie versterken. Kenmerkend zijn de dynamische oefeningen en houdingen,  gecombineerd met ademhalingstechnieken, klank (mantra) en meditatie.

De oefeningen werken rechtstreeks op je hormoon- en zenuwstelsel en helpen om fysieke, emotionele en energetische blokkades op te heffen, dieper te ontspannen en je blik te verruimen.

Het brengt balans en ondersteunt je om te kunnen ‘dealen’ met het hoge tempo en de overload aan prikkels van deze tijd en biedt ervaringen van rust, energie en gelukzaligheid.

The most important thing in Kundalini is your experience
It goes right to your heart                           – Yogi Bhajan-
No words can replace your experience

 

Over mijzelf:

Na jaren verschillende vormen van yoga beoefend te hebben, maakte ik twee jaar geleden kennis met Kundalini yoga.  Ik werd meteen gegrepen door de kracht en diepte van deze yogavorm. Ik besloot de docentenopleiding L1 bij Siri Dharma Singh en Simrit Kaur van Yogalifestyle te gaan volgen, welke ik inmiddels heb afgerond. Kundalini yoga heeft mij in korte tijd heel veel gebracht op het gebied van kracht, levensenergie, plezier, durf en creativiteit. Het is voor mij echt een kado dat ik deze passie nu bij Yoga Campus Arnhem kan delen.

Van beroep ben ik verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Naast het geven van yogales werk ik in een huisartsenpraktijk waar ik mensen coach en begeleid met psychische klachten. Dat doe ik onder andere met Mindfulness en ACT (Acceptance Commitment Therapy). Ik ben enorm gefascineerd hoeveel er nog te leren is over ons lichaam, onze levensenergie en ons bewustzijn.

Om in vrijheid te kunnen leven is juist de reis naar binnen zo belangrijk. Dat heb ik ook zelf ervaren toen ik in 2010 zowel mentaal als fysiek een ´wake-up call´ kreeg. Ik besefte me dat ik jarenlang te weinig naar mijn lichaam luisterde en mijn werkelijke verlangens had ontkend. Het was een point of no return. Sindsdien verdiep ik mij in die reis naar binnen vanuit zowel de westerse als de oosterse benadering. De weg naar vrijheid zit voor mij in de kleine dingen, in het bewust worden van de prachtige subtiliteiten van het leven. Door stil te staan en werkelijk mijn hart te volgen, kan ik het leven in zijn volheid ervaren. Kundalini yoga maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit. Graag nodig ik je uit om deze sacred technology zelf te ervaren.

Je bent van harte welkom op de Yoga Campus Arnhem, mail mij via marijke_mh@hotmail.com

 

yogacampusarnhem © 2015