Lekker licht en fris de lente in! Met yoga tips voor meer energie

Yoga Campus Arnhem tips voor meer energieHet is weer lente! De vogels fluiten en de natuur is zich aan het ontpoppen. Er is meer licht buiten, en alles staat in het teken van groei en bloei. Vanuit de ayurveda is de lente de tijd voor wedergeboorte,  een tijd voor licht, nieuwe inspiratie, een tijd waarin nieuwe dingen kunnen ontstaan.

Als wij meebewegen met de energie van dit seizoen, kunnen ook wij onze energie veel beter benutten. Het is dan ook de ideale periode om bewust te reinigen in en om je heen, zodat alles weer licht, schoon en fris aanvoelt. Dit geeft ruimte voor inspiratie en een nieuw begin.

Niet voor niks dat, vanuit verschillende culturen, in de lente van alles wordt opgeruimd. Opruimen in je huis, een grote lenteschoonmaak, ruimt ook heerlijk op in je hoofd. Ook kan een lichamelijke schoonmaak, licht eten, vasten of detox, weer veel nieuwe energie geven. Door je lichaam te ontgiften breng je je organen weer in balans, stimuleer je je prana (levensenergie) en zorg je voor een betere doorstroming.

4 tips voor meer energie en inspiratie in de lente:

  • Ruim je huis op. Zet de ramen open en gooi overbodige spullen weg of doneer ze.
  • Maak tijd voor tuinieren. Een paar nieuwe plantjes geven een fris en groen gezicht aan de tuin!
  • Eet een week licht en groen. Door groen te eten krijg je meer chlorofyl binnen dan normaal wat ontgiftend werkt en meer energie geeft. Laat je inspireren door ‘het boek ‘Groen en Gezond’ van Christine Michon.
  • Maak ruimte voor yoga, meditatie en ademhaling. Het ruimt op in je hoofd en zorgt dat je energie weer beter kan stromen. De onderstaande pranayama (ademhalings)

Deze oefening vanuit de Kundalini yoga zorgt direct voor resultaat.

‘Cannon breath’ for more energy

Maak met je lippen een ‘O’ -vorm. Adem krachtig in en uit door het rondje van je mond. Je blaast actief, met kracht, je adem als een kanon naar buiten en weer naar binnen. Deze adem reinigt en geeft energie (1-3 minuten)

Wil je meer energie ervaren en meedoen met een proefles Kundalini Yoga? Profiteer dan nu van lentevoordeel;  3 proeflessen voor € 15. Op woensdagavond 19:00 uur bij Marijke Hulstein (voor meer info of andere tijden/ locaties; marijke_mh@hotmail.com / 06-41767737).

Heb je na een week lichter eten best weer trek in iets anders, maar wil je niet direct te zwaar voedsel tot je nemen, probeer dan dit smakelijke en eenvoudige bulgur-recept.