Je Chakra’s in balans!

Je Chakra’s in balans! De komende weken in de Kundalini Yogales van Mirte.

Deze week de eerste: Root Chakra à  Vertrouwen

Je chakra’s zijn energiecentra in je lichaam, waar veel zenuwen en meridianen samenkomen. Deze energetische plaatsen in je lichaam kunnen goed doorstromen, waardoor je lekker in je vel zit. Maar er kunnen ook (gedeeltelijke) blokkades zijn waardoor er dingen in je leven niet lekker lopen of je lichamelijke klachten ervaart.

Als er zo’n energetische blokkade in je eerste chakra zit merk je dat aan de volgende dingen:

  • Je hebt moeite met loslaten op verschillende vlakken (bijvoorbeeld verlatingsangst)
  • Je voelt je onzeker over of je wel goed genoeg bent en je ruimte mag innemen
  • Je bent bang om niet genoeg geld te verdienen of om het kwijt te raken
  • Je voelt je vaak neerslachtig, wantrouwig en angstig
  • Je hebt weinig vertrouwen in de toekomst

Ik herkende dit rijtje volledig in mezelf. Jarenlang vond ik het heel eng om te vertrouwen in de toekomst, in mijn partner en in mezelf. Ik ben opgegroeid in een -voor Nederlandse begrippen- arm gezin en heb de spanningen van de geldzorgen tot in mijn botten meegekregen. Ik kan nu prima voor mezelf zorgen en dat is heerlijk, maar toch zitten dit soort kindertijd spanningen diep. Door veel Kundalini Yoga te doen heb ik aan mijn vertrouwen gebouwd en kan nu met meer zachtheid en liefde naar het leven kijken. Ook als er dingen niet lukken, want dat hoort er gewoon bij!

Wil je meer vertrouwen? Ervaren dat er overvloed is? Een gevoel van verbondenheid met jezelf? Met de oefeningen die we deze week in de les gaan doen voel je je kalm, geduldig, ijverig, loyaal en liefdevol naar jezelf…  én je bent beter in staat om anderen te helpen.

De dingen die je thuis kunt doen voor dit chakra zijn trouwens ook niet verkeerd: springen, stampen, dansen, schoppen, op je buik liggen, op je hurken zitten, lopen, voetmassage, rode kleren dragen, eten en slapen! Klinkt goed toch? Het lopen kun je het beste in de natuur doen en het eten het liefst gezond, anders verstoor je weer andere systemen in je lichaam 😉

Aanmelden voor de les kan met een mailtje naar mirtevos@gmail.com. Er zijn voor 5 september nog twee plaatsen beschikbaar. Eerst nog even verder lezen? Kijk dan op mijn website of zoek me op Facebook of Instagram (Aquarian Yoga Arnhem).