Ingrid

Ingrid fotoIngrid

De belangrijkste les op mijn eigen yogareis, is dat ik door te ontspannen en los te laten kan groeien. Niet door te willen of te moeten, maar door te zijn in het nu en te genieten van ieder moment.
Deze les kwam voor het eerst bewust binnen door het doen van de staande tang, waarbij je hele bovenlichaam voorover buigt richting je benen. Ik hoorde mijn yogaleraar zeggen: “Inademend ruimte brengen in het lichaam, uitademend de spanning die je voelt loslaten.” Daar zakte ik zowaar vanzelf dieper in de houding. Toen viel voor mij het kwartje: door alleen maar waar te nemen zonder oordeel kom je vanzelf verder. Nog steeds is dit moment belangrijk in mijn lessen én mijn dagelijks leven.

Opleiding en ervaring
Mijn eerste yogaopleiding was een Hatha yogaopleiding en deze ronde ik in 2009 met veel plezier af bij Ananda Yogacentrum in Ellecom. Daarna volgde ik de Yin Yoga opleiding met aantekening chakrayoga bij Fysio4U in Sneek. En deed ik verschillende bijscholingen zoals: Yin Yoga Medicine, Neurotransmitters, en Epigenetica. Daarna volgde weer een Hatha yogaopleiding bij Samsara. Daarnaast heb ik modules uit de Critical Alignment Yoga gevolgd, waaronder een therapie module.
Ik vind het geweldig om workshops en bijscholingen te doen, ben erg geïnteresseerd in hoe dingen werken vanuit het spirituele, maar ook vanuit de wetenschap. Ik geef mijn lessen niet zozeer vanuit de traditionele yoga, maar meer vanuit yoga vertaald naar nu, waarin onderwerpen als deeltjesfysica, het onderbewuste, het placebo-effect nog weleens de revue passeren.

Ik wil nog heel graag meer leren, onderzoeken en beleven en doe dat graag samen met jou. Mag ik je in één van mijn lessen ontmoeten?

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op: www.yoga-awareness.nl