Herfstrecept: pompoen – roerei

Yoga Campus Arnhem recept roerei pompoenDe aankomende herfst brengt wind, regen, maar ook pompoen, onlosmakelijk met de herfst verbonden. Een heerlijke groente, mooi van kleur en een volle zoete smaak. Het effect van pompoen is kalmerend en verzachtend en geeft al gauw een aangenaam gevoel. Het is een bron van vezels, antioxidanten en mineralen en weldadig voor de maag en de milt. Vanwege de grote hoeveelheden vitamine A wordt de pompoen gezien als een belangrijke groente ter bescherming en ondersteuning van de ogen. Daarom geeft Yoga Campus Arnhem-docent Leo een heerlijk recept waarin pompoen een hoofdrol speelt.

Leo: “Deze variatie met tofu kwam ik een paar jaar geleden tegen en dacht ‘vreemde combinatie, zou dat wel lekker zijn?’ De smaak was geweldig en nu komt het bij ons met regelmaat op tafel. Het heet pompoen-roerei en het heeft er inderdaad iets van weg.”

“Het fijn snijden van de pompoen kost wat tijd, maar verder is het recept in een handomdraai gemaakt. Je kunt de schil van de pompoen laten zitten maar om vol te genieten van de zoete smaak zou ik hem in dit geval schillen. Als de schil te hard is, kun je de pompoen een paar tellen in kokend water leggen, dan gaat de schil er een stuk makkelijker af.”

Pompoen-roerei

  • 1 blok tofu
  • 1 kleine pompoen
  • 1 eetl sesamolie
  • 2 eetl shoyu
  • snufje peper, zout

– Snijd de pompoen fijn of rasp hem grof. Bak in een beetje olie een paar minuten in de pan en voeg een snufje zoet toe
– Verkruimel de tofu boven op de pompoen
– Shoyu toevoegen en een snufje peper
– Op laag vuur 20 minuten laten sudderen, deksel erop, eventueel nog wat water toevoegen.
– Doorroeren voor het opdienen, de tofu krijgt een ei-gele kleur en als variatie kun je het gerecht afmaken met fijngesneden peterselie, bosui of bieslook.

“Eet smakelijk deze herfst!”

Leo kan niet alleen uitstekend koken, hij is geeft ook yogalessen bij Yoga Campus Arnhem in Arnhem-Noord. Wil je weten welke lessen en wanneer? Bekijk dan ons rooster.